VO viert zijn 25-jarig bestaan en ontplooit zich tot communicatie- en vrijetijdsgroep

Alles startte met een (klein) bureau gespecialiseerd in evenementiële communicatie, opgericht door Michel Culot in 1992. 25 jaar later, ontpopt het evenementenbureau zich tot een toekomstgerichte communicatie- en vrijetijdsgroep. 

Van de Drive In Movies tot de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo, over de Brusselse boekenbeurs, Brussels On Ice, Art on Paper en nog zoveel andere happenings… de events die VO in goede banen leidde gedurende de afgelopen 25 jaar, zijn niet te tellen. Vandaag staan Michel Culot en zijn vennoot Patrick Parmentier aan het hoofd van een communicatie- en vrijetijdsgroep die vijf filialen overkoepelt met samen meer dan 100 medewerkers en zich ver buiten de platgetreden paden waagt.

Om te beantwoorden aan een wereld in constante verandering, moeten we onszelf van kop tot teen heruitvinden, dat gaat van onze denk- en werkwijzen, over ons aanbod tot de concrete vertaling van nieuwe competenties. We zullen vooruitlopen op de nieuwe gedragingen, interesses en verlangens van elke contactpersoon en ons aanpassen, leggen Michel Culot en Patrick Parmentier uit.

De bedoeling is om steeds transversaler te werken door de diensten van de filialen op een flexibele manier te combineren, om zo de strategieën en de noden van de klanten te beantwoorden. De rijkdom van de groep zit in de 360°-aanpak en de specifieke troeven van de verschillende filialen: communicatie via evenementen met VO Event, conversaties dankzij Voice (Social Media, Web & Social PR), communicatie voor instellingen met VO Citizen of VO Europe en dit in binnen- en buitenland.

Een historiek met vele hoogtepunten/ Een evolutie met belangrijke keerpunten

VO Group omvat vijf filialen: VO Event, VO Citizen, Voice, VO Europe en DROH!ME. De vier eerste entiteiten houden zich bezig met communicatie; ze hebben elk hun eigen activiteiten en klanten, maar werken voor heel wat missies nauw samen. Die missies zijn tegenwoordig ook vaak internationaal.

Het ambitieuze project van DROH!ME Melting Park dat vertrekt vanuit de rehabilitatie van de renbaan van Bosvoorde, opent half 2019 officieel zijn deuren. Hiermee waagt de groep zich op een heel ander, boeiend terrein: dat van de slimme vrijetijdsbesteding.

De lat ligt hoog voor VO, zowel wat creativiteit als geleverde content betreft.  In die geest sloot VO nieuwe partnerships: met het grafisch bureau SIGN, met Freeman & Greenwood een jong bedrijf gespecialiseerd in CSR-communicatie en met Studio Gondo, een start-up die de groep versterkt door bruggen te slaan tussen merken, territoria of bedrijven en kunstenaars of ander creatief talent.

Door de ontwikkeling van DROH!ME Melting Park dat veel tijd en energie vraagt, besloten de vennoten om de organisatie van de groep te herzien. Michel Culot zal zich voornamelijk aan dit project wijden. Patrick Parmentier verlaat zijn directiepost bij VO Event, die hij sinds tien jaar bezette, en wordt co-CEO aan de zijde van Culot. In die functie zal hij zich hoofdzakelijk toeleggen op de evolutie van de groep, de internationalisering van zijn projecten en de ontwikkeling van synergiën.

De nieuwe Managing Director van VO Citizen en VO Event, het historische filiaal van de groep, is Alexandre Velleuer die vijf jaar geleden aandeelhouder werd. Hij begon als stagiair in 2004 en is daarna altijd gebleven: gestaag beklom hij de hiërarchische ladder alvorens uiteindelijk de leiding te nemen over het bureau. Hij wordt actief bijgestaan door Vinciane Morel, Business Director & Partner bij VO Event.

Bij Voice gaf Patrick Parmentier de algemene directie door aan Sven Nijs. Serge Somerling van zijn kant is Client Service Director. Allebei traden ze toe tot het aandeelhouderschap van Voice

In de aanpak van VO Group staat de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf centraal, net zoals de beheersing en de beperking van de impact die de bedrijfsactiviteit op het milieu en de samenleving heeft. VO Group draagt sinds drie jaar een dubbel milieulabel. Een dynamiek die VO in de toekomst behoudt.

Volgende maand verhuist de groep naar een site die beter beantwoordt aan zijn overtuigingen, met ruimtes voorbehouden aan cocreatie, flexibiliteit en coworking.

Tot slot zit VO vanaf vandaag in een nieuw jasje, de groep krijgt een nieuwe visuele identiteit. VO hecht veel belang aan duurzame betekenis en inhoud. Die instelling kenmerkt de manier waarop VO omgaat met zijn klanten, maar ook met zijn eigen medewerkers. Bovendien tekent ze het concept dat aan de basis ligt van de nieuwe visuele identiteit die de groep in de toekomst op de kaart moet zetten als transversale structuur.

Voor de komende jaren streeft de groep VO naar een dynamische communicatie met een flexibel, open een ruim aanbod dat blijft evolueren.

25 JAAR VO_PERSDOSSIER.docx

DOCX - 68 Kb

Laure Vandeghinste

Perscontact (NL), Voice Agency

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vo Event

Reinvent the code met VO Event

VO Event behoort al 25 jaar tot de belangrijkste evenementenbureaus van Brussel en België. Wij creëren nieuwe emoties, unieke ervaringen en plezier voor iedereen. VO Event geeft zin en betekenis aan uw events, zodat ze een blijvende indruk maken op iedereen die eraan deelneemt. Dankzij onze samenwerking met en binnen een groep die zich toelegt op communicatie kunnen wij technisch geavanceerde, maar tegelijk zeer menselijke en verantwoorde evenementen aanbieden, met een weergaloze impact. 

Ons team voedt zijn creativiteit graag met de uitdagingen waar onze klanten ons voor stellen. Wij willen onszelf telkens opnieuw heruitvinden en steeds verder gaan, door de wetten van de eventcommunicatie te herschrijven.

Together we will make it happen

Lets reinvent the code

Over and over.

Contact

140A, Stallestraat 1180 Uccle België

02 340 92 41

press@voice.be

www.vo-event.be