VO Event mixte een zomer lang de energie van Electrabel

Smi-i-i-i-le, je wordt gemixt! Een ongewone fotoshoot

Tijdens de zomerfestivals (Beau Vélo de RaVel, Francofolies de Spa, Vlaanderen Muziekland), verzorgde VO Event de animatie op de Electrabel-stand met een leuke ‘photo morphing’. Een eerste succes voor een samenwerking op lange termijn... Voor de animatie op zijn stand tijdens de festivals en andere zomerevenementen, deed Electrabel een beroep op de knowhow en de creativiteit van VO Event. De opdracht voor VO Event: brand activation en animatie tijdens drie zomerse evenementen: Le Beau Vélo de RaVel, Les Francofolies de Spa en Vlaanderen Muziekland. In totaal ging het om 27 data van 29 juni tot 22 september. “Het is de eerste keer dat we met hen samenwerkten. En de actie kende zo’n succes dat Electrabel ons meteen ook zijn activeringscampagne voor het eindejaar toevertrouwde. Die ging twee weken geleden van start. Andere samenwerkingen zitten in de pijplijn…”, legt Fabian Vanhouche uit, Project Developer bij VO Event.

Een nieuw event concept

Electrabel werd overtuigd door de zowel creatieve als concrete aanpak van VO Event. “Ze vielen voor het idee, maar vooral ook door de uitwerking en door het feit dat we trouw bleven aan het concept dat we voorstelden”, vervolgt Fabian Vanhouche. Voor dit partnership ontwikkelde VO Event een nieuw event concept: een animatie met een software die gezichten morpht. De slogan: mix je energie.

Electrabel wou een animatie die emoties opwekt en mensen samenbrengt. “Het was niet de bedoeling te rekruteren op de locaties, maar het imago te versterken. We wilden een link hebben met energie en het menselijke aspect en de gedachte van het delen behouden”.

Met de Electrabel Energy Mix leverde VO Event een sleutelklaar concept af: een ongewone fotoshoot. “We zochten naar iets dat rechtstreeks én onrechtstreeks voor extra zichtbaarheid zou zorgen. We wilden niet alleen dat de mensen zouden deelnemen, maar ook dat ze zouden kijken. Daarom hebben we de kandidaten op een podium gezet zodat de animatie zeer zichtbaar zou zijn.

Een technologisch hoogstandje 

Een fotograaf maakte een portretfoto van de kandidaten en van twee of drie vrienden of familieleden. Daarna kroop iedereen op een fiets om al trappend hun respectievelijke foto’s te “mixen”, waardoor een nieuw samengesteld beeld ontstond van al hun gezichten.

Elke deelnemer kreeg één afdruk van zijn/haar nieuwe gezicht. De actie was dezelfde op de drie evenementen, maar aangepast aan de omvang en het aantal bezoekers.

Het succes was compleet en de sfeer was fantastisch. We hebben de doelstellingen ruimschoots overtroffen (+ 35 %) met bijna 80 afdrukken per uur!”, legt Fabian Vanhouche uit. “Het was echt een animatie voor alle leeftijden, mensen kwamen zich met hun hele gezin laten mixen, alle generaties door elkaar. We zijn erin geslaagd tweelingen te mixen en er zijn zelfs enkele deelnemers langsgekomen om zich met hun hond te laten “mixen”. Gelukkig beschikten we over een zeer goede morphing software en dito graficus!” 

Maximale zichtbaarheid!

De actie vergde een grote inzet aan menselijke middelen: 64 medewerkers intern en 6 mensen ter plaatse, en een team voor de opbouw en afbraak.

In totaal passeerden deze zomer 15 657 mensen de revue op het Electrabel-podium. Ze namen deel aan 5524 sessies. "Als we ons baseren op Facebook-studies die zeggen dat elke publicatie gezien wordt door 15 à 30 % van onze vrienden, dan bereikten we zo’n 60.000 mensen via de sociale netwerken”, verduidelijkt Fabian Vanhouche.

Karel Goethals

VO Event

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vo Event

Reinvent the code met VO Event

VO Event behoort al 25 jaar tot de belangrijkste evenementenbureaus van Brussel en België. Wij creëren nieuwe emoties, unieke ervaringen en plezier voor iedereen. VO Event geeft zin en betekenis aan uw events, zodat ze een blijvende indruk maken op iedereen die eraan deelneemt. Dankzij onze samenwerking met en binnen een groep die zich toelegt op communicatie kunnen wij technisch geavanceerde, maar tegelijk zeer menselijke en verantwoorde evenementen aanbieden, met een weergaloze impact. 

Ons team voedt zijn creativiteit graag met de uitdagingen waar onze klanten ons voor stellen. Wij willen onszelf telkens opnieuw heruitvinden en steeds verder gaan, door de wetten van de eventcommunicatie te herschrijven.

Together we will make it happen

Lets reinvent the code

Over and over.

Neem contact op met

140A, Stallestraat 1180 Uccle België

02 340 92 41

press@voice.be

www.vo-event.be