VO Event: Een tricolore begin van de herfst met de gezamenlijke start van het academiejaar van de ULB en VUB

Om het academiejaar 2019-2020 op gang te schieten, kozen de twee grootste Brusselse universiteiten voor een gezamenlijke start onder het thema "Vrij denken sans frontières / Penser librement zonder grenzen". Opnieuw een belangrijk cultureel evenement dat in de goede handen was van VO Event.

Op vrijdag 20 september gaven de VUB en ULB samen het startschot van hun nieuwe academiejaar, met een groots opgezette bijeenkomst in het Jubelpark. Aanleiding was de 185e verjaardag van de ULB en 50 jaar samenwerking met de VUB. Het volledig tweetalige evenement bracht maar liefst 7000 deelnemers op de been, onder het waakzame oog van organisator VO Event.

Al 25 jaar lang zet VO Event zijn schouders onder het sociale leven in België. Het hoeft dus niet te verbazen dat het agentschap al een hele resem culturele initiatieven en evenementen uit het middenveld begeleid heeft: de inhuldiging van het Huis van de Europese Geschiedenis, de Opendeurdagen van het Europees Parlement, de gala-avond van de Franstalige solidariteitscampagne CAP 48, de Magritte du Cinéma… En nu vertrouwen dus ook de VUB en ULB op de diensten van VO Event, dat zijn sporen verdiend heeft met succesvolle, prestigieuze evenementen voor een breed publiek.

Het Jubelpark, een prachtig en symbolisch belangrijk kader

Voor de locatie liet VO Event zijn oog vallen op het Jubelpark vanwege de grote symbolische waarde. Het werd aangelegd naar aanleiding van de 50e verjaardag van de onafhankelijkheid van België en is een van de absolute visitekaartjes van Brussel. In die unieke omgeving kon VO Event zijn creativiteit en professionele aanpak helemaal tot hun recht laten komen. De hele avond stond in het teken van diversiteit, ontmoeting, geschiedenis en het slopen van muren tussen disciplines en mensen.

De aanwezigheid van koning Filip en 300 vips vergde heel wat veiligheidsmaatregelen, die de VO-teams vlekkeloos op zich namen. “We zijn altijd trots wanneer we onze knowhow en ons engagement kunnen laten zien, vooral ten opzichte van instellingen zoals de ULB en de VUB, die een internationaal uithangbord zijn voor België en die net als wij waarden als humanisme, diversiteit, vooruitgang, openheid en verdraagzaamheid hoog in het vaandel dragen.”, aldus een fiere Alexandre Velleuer, CEO bij VO Event.

Na de officiële gezangen, de toespraken van rectoren Yvon Englert (ULB) & Caroline Pauwels (VUB) en de uitreiking van onderscheidingen door koning Filip werd het publiek getrakteerd op concerten, met een mix van moderne en klassieke muziek, rap en filharmonie. Tussendoor konden mensen met honger of dorst in een van de vele foodtrucks terecht, waarmee de feestelijke opening van het academiejaar wel het laatste zomerfestival leek.

Naast het evenement voor de VUB en de ULB is VO Event deze nazomer nog op andere terreinen actief want na de organisatie van Run to Tokyo, om de Belgische atleten midden september aan te moedigen, geven VO Event en VO Europe op dinsdag 24 september het startschot van de R&I Days, in opdracht van de Europese Commissie.

 

Nina Bourgeois

PR Project Manager, Voice Agency

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vo Event

Reinvent the code met VO Event

VO Event behoort al 25 jaar tot de belangrijkste evenementenbureaus van Brussel en België. Wij creëren nieuwe emoties, unieke ervaringen en plezier voor iedereen. VO Event geeft zin en betekenis aan uw events, zodat ze een blijvende indruk maken op iedereen die eraan deelneemt. Dankzij onze samenwerking met en binnen een groep die zich toelegt op communicatie kunnen wij technisch geavanceerde, maar tegelijk zeer menselijke en verantwoorde evenementen aanbieden, met een weergaloze impact. 

Ons team voedt zijn creativiteit graag met de uitdagingen waar onze klanten ons voor stellen. Wij willen onszelf telkens opnieuw heruitvinden en steeds verder gaan, door de wetten van de eventcommunicatie te herschrijven.

Together we will make it happen

Lets reinvent the code

Over and over.

Contact

140A, Stallestraat 1180 Uccle België

02 340 92 41

press@voice.be

www.vo-event.be