Tweehonderd jaar Slag bij Waterloo

VO Communication voert de troepen aan in samenwerking met Verhulst Events and Partners

VO Communication nv werd door vzw Bataille de Waterloo 2015 uitverkozen tot gedelegeerd producent van het volledige gebeuren rond de tweehonderdjarige herdenking van de Slag bij Waterloo. Hun trots is groot, net als het legendarisch gehalte van dit evenement.

Van 17 tot 21 juni 2015 trekken maar liefst vijfduizend figuranten naar het front voor een historische reconstructie van de Slag bij Waterloo. Voor evenementenbureau VO Communication en haar partner Verhulst Events and Partners nv vormt dit een hele uitdaging. Die laatste zal de sponsoring, het onthaal, de ticketverkoop, merchandising en horeca voor het grote publiek in goede banen moeten leiden. VO Communication neemt op haar beurt de algemene organisatie, het logistieke luik van de evenementen, de communicatie en alles wat te maken heeft met mobiliteit en veiligheid voor haar rekening.

Een holistische visie                                                             
VO Communication werd door de raad van beheer van de vzw unaniem gekozen om deze opdracht uit te voeren. Onder andere de kwaliteit en nauwkeurigheid van het voorbereidend werk van de twee bureaus hebben de vzw kunnen overtuigen. Bovendien waren ook hun stevig eigen kapitaal en belangrijke referenties op het vlak van evenementenorganisatie geruststellend.

“Voor VO Group is er ook op economisch vlak een belangrijke inzet mee gemoeid. Deze opdracht zal ervoor zorgen dat de knowhow van al haar afdelingen in de verf wordt gezet: VO Communication wat betreft de organisatie van het evenement en de communicatie en Voice op het vlak van internet, sociale media en pr! Dit is een buitenkans waarmee we de omzet van onze groep kunnen verhogen en onze teams zullen versterken”, verheugt Michel Culot, CEO van VO Group, zich.

"Met dit grootse evenement is Verhulsts kalender met sportieve en culturele events in 2015 gevuld”, aldus Anthony Delhauteur, gedelegeerd bestuurder van Verhulst Events and Partners.

Op deze manier kunnen onze klanten hun zakenrelaties uitnodigen op een buitengewoon evenement!”, voegt Thierry Verhulst, gedelegeerd bestuurder van Verhulst Events and Partners er nog aan toe.

Een werkelijk uniek evenement
Het gaat inderdaad om een uitzonderlijk evenement en dat uit zich in verschillende aspecten:
In de eerste plaats het spectaculaire aspect. Het wordt de grootste reconstructie van de Slag bij Waterloo die ooit werd gerealiseerd: authentieke omstandigheden, meer dan vijfduizend figuranten, driehonderd ruiters en een honderdtal kanonnen. Ongeëvenaarde cijfers! 

Ten tweede het toeristische aspect dat uiteraard een buitenkans vormt voor Waterloo/Braine l’Alleud, Lasne en Genappe: het universele karakter van dit event zal de streek in het centrum van de wereld plaatsen en toeschouwers zullen van heinde en verre komen om erbij te kunnen zijn.

Ten derde de omvang: de reconstructie zal plaatsvinden op een terrein van zo’n dertig hectare groot, een plek die doorspekt is met geschiedenis waar meer dan 100.000 mensen worden verwacht.

Tot slot is er nog het personage van Napoleon zelf, dat steeds blijft boeien. We zijn zelfs getuige van een ware Napoleon-manie! Zijn leven en de bewogen veldslagen die plaatsvonden tussen 1804-1815 en die het beeld van Europa grondig hebben veranderd, hebben sinds mensenheugenis geleid tot een bijzondere fascinatie. Zelfs in landen als Duitsland, Oostenrijk, Rusland of Engeland – zijn vaste tegenstanders – blijft Napoleon een symbolisch figuur.

We zijn dan ook bijzonder trots dat we uitgekozen werden om mee te werken aan zo’n groots evenement. Alle teams van VO Groupe en Verhulst Events and Partners staan op voet van oorlog om er een prachtige en onvergetelijke reconstructie van te maken!”, aldus Patrick Parmentier, gedelegeerd bestuurder van Voice en VO Communication.

Deze opdracht zou meer dan 2,5 miljoen euro omzet moeten opleveren.

 

N.B. Deze opdracht maakt geen deel uit van het scenografieproject van de site van de Slag bij Waterloo dat door de Waalse regering werd toegewezen aan de joint venture “La Belle Alliance”.

 

Over VO Communication
VO Communication nv werd 22 jaar geleden opgericht en is gespecialiseerd in communicatie rond evenementen. Haar kennis van zaken is bewezen op het vlak van evenementenorganisatie voor burgers en/of de zakenwereld, zowel in binnen- als buitenland. 

Over Verhulst Events and Partners
Verhulst Events and Partners nv heeft meer dan 60 jaar ervaring in de organisatie van op maat gemaakte evenementen in en buiten België. Het evenementenbureau is een grote naam op het vlak van kaartverkoop en vipformules.

 

Karel Goethals

Voice Agency

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vo Event

Reinvent the code met VO Event

VO Event behoort al 25 jaar tot de belangrijkste evenementenbureaus van Brussel en België. Wij creëren nieuwe emoties, unieke ervaringen en plezier voor iedereen. VO Event geeft zin en betekenis aan uw events, zodat ze een blijvende indruk maken op iedereen die eraan deelneemt. Dankzij onze samenwerking met en binnen een groep die zich toelegt op communicatie kunnen wij technisch geavanceerde, maar tegelijk zeer menselijke en verantwoorde evenementen aanbieden, met een weergaloze impact. 

Ons team voedt zijn creativiteit graag met de uitdagingen waar onze klanten ons voor stellen. Wij willen onszelf telkens opnieuw heruitvinden en steeds verder gaan, door de wetten van de eventcommunicatie te herschrijven.

Together we will make it happen

Lets reinvent the code

Over and over.

Contact

140A, Stallestraat 1180 Uccle België

02 340 92 41

press@voice.be

www.vo-event.be