Alexandre Velleuer wordt Managing Director van VO Communication

Hij volgt Patrick Parmentier op

Brussel, 23 maart – Nadat hij vijf jaar geleden aandeelhouder en lid van het directiecomité van VO werd, komt Alexandre Velleuer nu aan het hoofd van VO te staan, het agentschap dat onlangs nog werd uitgeroepen tot “favoriete event agency van de adverteerders”. Alexandre Velleuer heeft zichzelf een drievoudig doel opgelegd: het menselijke kapitaal van het agentschap verder ontwikkelen, de internationale aanwezigheid uitbreiden en de status van premium agency die VO de voorbije 25 jaar opgebouwd heeft, behouden. 

Alexandre Velleuer werd destijds door Michel Culot gespot en ging in 2003 als stagiaire aan de slag bij VO. Hij kon toen nog niet vermoeden dat die enkele stageweken hem net iets verder zouden brengen.

Alexandre heeft, eerst als Account Executive, daarna als Project Developer, Project Leader en tot slot als Clients Services Director, zijn sporen verdiend in de eventcommunicatie dankzij zijn passie voor de “live” ervaringen, zijn vastberadenheid bij elke nieuwe uitdaging en zijn luisterbereidheid tgo. zowel partners als klanten.

Een van zijn opmerkelijkste wapenfeiten is zijn vermogen om ook op lange termijn samenwerkingen op te zetten en te coördineren (Levi’s, Dockers, IBA, Engie Electrabel, BNP Paribas Fortis), waardoor het agentschap zijn groei kon bestendigen en zich op internationaal vlak kon ontwikkelen.

Alexandre Patrick Parmentier volgt op, die VO gedurende 10 mooie jaren tal van successen bijbracht zoals 140 jaar Delhaize, de 200e verjaardag van de Slag bij Waterloo in 2015, de begeleiding van Docks Bruxsel.  Als CEO zal Patrick Parmentier de toekomst van VO Group behartigen, ter ondersteuning van Michel Culot, oprichter en CEO van de communicatie- en vrijetijdsgroep waartoe VO Communication, Voice Agency, VO Europe en Drohme behoren. De internationalisering van de groep en zijn projecten en de ontwikkeling van nieuwe synergieën binnen de groep zullen de belangrijkste pijlers zijn in zijn nieuwe functie.

Jeugd, creativiteit en zingeving

De officiële aflossing van de wacht tussen Patrick Parmentier en Alexandre Velleuer vond plaats op 1 maart.  Een nieuwe start die volgens Alexandre in het teken staat van de continuïteit: “VO zit midden in een groeicyclus.  Wat betreft het commercieel vlak, gaat het goed en we gaan de internationale toer op. VO heeft immers al een vijftiental internationale evenementen georganiseerd,” verheugt hij zich.

Patrick Parmentier, CEO van VO Group: “Die groei - + 10% omzet in 2016 – gaat gepaard met de ontwikkeling van ons menselijke kapitaal. Zo groeide het aantal medewerkers in 2016 met 24% of 6 mensen, waarvan de grote meerderheid jongeren zijn (80% is jonger dan 30 jaar).”

Michel Culot, oprichter en CEO van VO Group,  motiveert deze aanpak: “Bij VO is het menselijke aspect altijd al onze voornaamste zorg geweest: respect voor onze klanten, onze bezoekers, onze collega’s. We zijn ervan overtuigd dat Alexandre met de talrijke jongeren die het agentschap onlangs vervoegden, hetzelfde zal doen als wat Patrick Parmentier en ikzelf jaren geleden met hem deden: ze vertrouwen schenken, uitdagen en vooral, de kans bieden om met hun creativiteit en wereldvisie bij te dragen aan ons beroep van evenementenmakers.”

Sinds enkele jaren hanteert VO een zinvolle People-Profit-Planet-aanpak die doorgetrokken wordt in alle interne en externe VO-projecten. Het agentschap won in 2016 trouwens zijn tweede ster als ‘Ecodynamische onderneming’. Binnen die aanpak spelen duurzame ontwikkeling en nieuwe technologieën een belangrijke rol.

“Het sterke, maatschappelijke engagement van VO is een krachtige en creatieve motor voor onze evenementen. Vandaag ligt onze toegevoegde waarde in ons vermogen om zinvolle, duurzame en creatieve evenementoplossingen aan te bieden,” besluit Alexandre Velleuer.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vo Event

Reinvent the code met VO Event

VO Event behoort al 25 jaar tot de belangrijkste evenementenbureaus van Brussel en België. Wij creëren nieuwe emoties, unieke ervaringen en plezier voor iedereen. VO Event geeft zin en betekenis aan uw events, zodat ze een blijvende indruk maken op iedereen die eraan deelneemt. Dankzij onze samenwerking met en binnen een groep die zich toelegt op communicatie kunnen wij technisch geavanceerde, maar tegelijk zeer menselijke en verantwoorde evenementen aanbieden, met een weergaloze impact. 

Ons team voedt zijn creativiteit graag met de uitdagingen waar onze klanten ons voor stellen. Wij willen onszelf telkens opnieuw heruitvinden en steeds verder gaan, door de wetten van de eventcommunicatie te herschrijven.

Together we will make it happen

Lets reinvent the code

Over and over.

Neem contact op met

140A, Stallestraat 1180 Uccle België

02 340 92 41

press@voice.be

www.vo-event.be